Lijkwade specialist:

Een lijkwade is een rechthoekige wikkeldoek, gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen of linnen. Wist u dat een lijkwade langer bestaat dan een grafkist? De bekendste wade is de " Lijkwade van Turijn".

De lijkwaden van Uitvaartwade voldoen aan alle wettelijke eisen van voor begraven of cremeren. DUS GEEN KIST NODIG!

De lijkwaden van Uitvaartwade worden door Lara persoonlijk gemaakt. De stoffen hebben het Oeko Tex Keurmerk.

Voor begraven en cremeren is een opbaarplank of mand nodig. Onderaan de homepage bij vraag & antwoord vind u de vouwinstructie.

 

Uitvaartwade is de specialist op het gebied van lijkwaden. Wij ontwerpen de waden zelf, waarbij wij ons hebben laten voorlichten en adviseren door de Landelijke Vereniging van Crematoria en vele beheerders van (natuur)begraafplaatsen. Uitvaartwade heeft een ruime voorraad zodat de waden direct leverbaar zijn. De stoffen die Uitvaartwade gebruikt worden gecontroleerd of zij aan onze strenge eisen voor lijkwaden voldoen, zoals de minimale stofdikte, stofdichtheid en biologisch afbreekbaarheid.

uitvaartwade lijkwade

Persoonlijke uitvaartwade inspiratie:

 

Een persoonlijke uitvaartwade is ook mogelijk. Onze waden zijn uitermate geschikt om zelf te bewerken met (niet giftige) textielstiften. Vanaf 10 euro kunt u al 26 textielstiften bestellen om uw wade een persoonlijk tintje te geven. Wij adviseren u vooral de lichtere kleuren wades te gebruiken. Vooral op de linnenstof is dit erg mooi. Hoe bijzonder is het om samen met uw dierbaren een wade te beschilderen...

 

Klik HIER om naar de desbetreffende leverancier van deze textielstiften te gaan.

Onze ervaring en kennis hebben wij gebruikt bij het samenstellen van onze collectie lijkwaden en opbaarplanken. Wij adviseren vrijblijvend naar alle (technische) mogelijkheden voor begraven, cremeren of opbaren in een lijkwade. Advies is altijd gratis. Uitvaartwade is uw specialist voor een uitvaart waarbij geen kist gebruikt wordt. 

 

Met passie en professionaliteit wordt aan dit product gewerkt, waardoor Uitvaartwade een nieuw en eigentijds merk is in de uitvaartbranche. 

Onze lijkwade is geschikt voor begraven en cremeren en voldoet aan alle (milieu-) eisen. Indien u de wade ter vervanging voor de kist gebruikt is een opbaarplank noodzakelijk. Bij gebruik van andere materialen bestaat de kans dat een wade geweigerd wordt voor een begrafenis of crematie, wij kunnen u hierover voorlichten. (bijvoorbeeld een takkenbaar met invoerplank)

Wij staan in contact met bijna alle uitvaartondernemingen, begraafplaatsen, crematoria en diverse organisaties, zoals Natuurmonumenten, de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie, het Nederlands Indisch Platform en vele anderen.

Uitvaartwade is tevens de leverancier van lijkwaden voor de natuurbegraafplaatsen. Op onze facebook pagina staan onder andere mooie foto's van de natuurbegraafplaats. De waden van Uitvaartwade zijn door de natuurbegraafplaatsen goedgekeurd. Onze Eco Wade in combinatie met de takkenbaar is zeer geliefd bij natuurbegraven. 

Enkele natuurbegraafplaatsen waarmee wij samenwerken (klik op de naam om naar de website van de natuurbegraafplaats te gaan):

Heidepol te Arnhem, De Hoevens te Alphen, Heiderust te Rheden, Hillig Meer te Eext, Slangenburg te Doetinchem, Westerwolde te Assel, EdeSchoorsveld te Heeze en Maashorst te Schaijk. 

 

Klik HIER voor alle natuurbegraafplaatsen in Nederland.

Wat zijn de voordelen van een lijkwade ten opzichte van een uitvaartkist?

  • milieubewust, natuurvriendelijk en ecologisch verantwoord
  • meer ruimte voor een persoonlijke invulling (bijv. veldbloemen tussen de vouwen van de wade)
  • herkenbare contouren van uw dierbare voor een gevoel van nabijheid en benaderbaar
  • altijd passend, wij informeren zelf naar het postuur
  • heel veel variatie mogelijk met verschillende stoffen en kleuren
  • diverse invouwrituelen