De Vlinderwade in een helikopter

Enkele weken geleden kreeg ik een telefoontje van een moeder die een wade wilde hebben voor haar dochter. Het moest kleurrijk zijn. De dochter zou binnen enkele weken komen te overlijden. Omdat wij dus wat meer tijd hebben dan direct na overlijden, heb ik diverse stofstalen opgestuurd. Uiteindelijk werd de vlinderwade gekozen. 

Een aantal weken na het overlijden van de dochter belde de moeder mij op om te vertellen hoe mooi de wade was. Het was een bijzondere uitvaart en de dochter had als wens om in een helikopter mee te vliegen. De overleden dochter lag in de Vlinderwade en is per helikopter naar het crematorium gebracht. De rotorbladen zorgden ervoor dat de stof "danste" en de vlinders "vlogen". Doordat ik een sierlijke veiligheidsspeld meegeef kan de wade niet open gaan. 

Heel bijzonder om te horen dat iedere uitvaart anders is en de ervaringen met een wade als positief en vernieuwend worden ervaren. Deze uitvaart was ook terug te lezen in het Algemeen Dagblad.

Reactie schrijven

Commentaren: 0