Bestelpagina

Hieronder vind u de basiscollectie van Uitvaartwade: onze lijkwaden, takkenbaar, mand en toebehoren. Onderaan deze pagina staat informatie over de opbaarplanken van Tomba Grafkisten, de partner van Uitvaartwade.

 

U ziet direct de huidige voorraadstatus. Liever een lijkwade die hier niet bijstaat? Neem dan contact met ons op.

 

Bestelprocedure:

Kies de wade en selecteer indien nodig de gewenste kleur

Toevoegen aan de "winkelwagen"

Uw (verzend)adres gegevens invullen en de bestelling controleren

U ontvangt direct een bevestiging per mail

U kunt direct of achteraf betalen 

 

Wilt u een sluitingsspeld bij uw wade? Voor slechts 5 euro kunt u deze mee bestellen. Geeft u dit aan bij uw bestelling.

Basic Wade

De Basic Wade is gemaakt van ongebleekt, soepel katoen en staat bekend om zijn eenvoud. De afwerking is eenvoudig. Een zeer betaalbare lijkwade voor begraven of cremeren.

€ 135,00

 • Beschikbaar
 • Direct leverbaar

Sereen Wade

De Sereen Wade is gemaakt van 100% biologisch flanel katoen. Flanel is opgeruwd katoen. De stof heeft dus alle goede kwaliteiten van katoen: soepel, zacht en sterk. Opgeruwd klinkt hard en oncomfortabel maar het houdt juist het tegenovergestelde in: het materiaal heeft een donsachtig laagje waardoor het heerlijk zacht aanvoelt. Zij is benaderbaar en nodigt uit tot aanraken. In combinatie met mooie gekleurde bloemen tussen de vouwen geeft u een persoonlijk tintje aan deze lijkwade. 

€ 189,00

 • Beschikbaar
 • Direct leverbaar

Yin Yang

De Yin Yang Wade is gemaakt van biologisch flanel en heeft exact dezelfde eigenschappen als de Sereen Wade. Het bijzondere van de Yin Yang Wade is, dat deze uitermate geschikt is voor dichtvouw-rituelen. Elke dag kunt een vouw dichtslaan en zo stap voor stap de wade sluiten tot deze helemaal gesloten is op de dag van de uitvaart. In de ochtend vouwt u een zijde van de lichte kleur dicht en in de avond vouwt u een zijde van de donkere kleur dicht.

€ 275,00

 • Beschikbaar
 • Direct leverbaar

Geborgen Wade

De Geborgen Wade is gemaakt van canvas en is van 100% katoen. Door de weeftechniek zijn de weefstructuren goed zichtbaar en oogt de stof wat stoerder. Er zijn diverse mogelijkheden qua kleur. Wij kunnen aan zeer veel kleuren komen. 

€ 289,00

 • Beschikbaar
 • Direct leverbaar

Verweven Wade

De Verweven Wade is gemaakt van 100% biologisch linnen. Linnen is een natuurlijke vezel die wordt verkregen uit de bast van de vlasplant. Door zijn lange vezelstructuur en het hoge gehalte aan wasachtige bestanddelen heeft linnen een mooie glans en oogt fijn.

 

U kunt ook 2 kleuren combineren, informeer naar de mogelijkheden.

 

U kunt de Verweven Wade ook laten voeren met flanel. Dan is de buitenzijde van linnen en de binnenzijde van zacht flanel (katoen). Hiervoor geldt een toeslag van 50 euro. 

€ 299,00

 • Beschikbaar
 • Direct leverbaar

Batik Wade

Batikken (van: veel puntjes in het Javaans) is een manier om lappen textiel met verf van een decoratie te voorzien, waarna deze lappen als kleding kunnen dienen. Batik kan echter ook een kunstvorm zijn voor lijkwaden. Batikken is een heel oude kunstvorm. Er zijn doeken gevonden in het Midden-Oosten, in India en Centraal-Azië van meer dan 2000 jaar geleden.

 

Om te batikken wordt de stof eerst gedeeltelijk met een waterafstotende was behandeld. De behandelde gedeelten blijven na het verven wit. De was wordt vervolgens weer verwijderd. Geavanceerde batik bestaat uit verschillende kleurgangen, waarbij telkens de was op een andere manier wordt aangebracht. 

 

LET OP: Batikstoffen zijn uniek en geen massaproductie! Van elke soort zijn er maar 2 waden! op = echt op.

€ 350,00

 • Beschikbaar
 • Direct leverbaar

Eco Wade

De Eco Wade is gemaakt van naturel biologisch visgraat-linnen. Deze wade past helemaal in het ecologisch verantwoord denkpatroon en is uitermate geschikt voor de natuurbegraafplaatsen. Er zijn geen verfstoffen gebruikt, puur natuur. U kunt de Eco Wade ook laten voeren met flanel. Hiervoor geldt een toeslag van 50 euro.

€ 299,00

 • Beschikbaar
 • Direct leverbaar

Print Wade

De Print Wade is van 100% katoen met daarop een print van een afbeelding. In deze wade zitten geen synthetische of chemische stoffen, waardoor deze lijkwade ook geschikt is voor begraven en cremeren.

De printwade krijgt een voering van flanel om aan de eisen van een lijkwade te kunnen voldoen.

€ 325,00

 • Beschikbaar
 • Direct leverbaar

TIJDELIJKE WADEN OP=OP

Jaquard Wade (turquoise):

Jacquard geweven wil zeggen dat er een weeftechniek is gebruikt waarbij het dessin met diverse gaarkleuren in één zijden stof verwerkt is. De stoffen glanzen als ze bewegen. 

 

Jute Wade:

Jute is een lange, zachte, glanzende, plantaardige bastvezel die tot ruwe, sterke draden kan worden gesponnen. Jute is een van de goedkoopste natuurlijke vezels, en na katoen de meest gebruikte. De vezels van jute zijn hoofdzakelijk samengesteld uit cellulose en lignine. De Jute Wade wordt gevoerd met zacht flanel. 

€ 250,00

 • Beschikbaar
 • Direct leverbaar

Basic opbaarplank

Eenvoudige opbaarplank geschikt voor begraven of cremeren. (lengte tot 1.85).

 

Bezorging via Uitvaartwade? Binnen 48 uur wordt uw bestelling bij u bezorgd in de avonduren. Reisafstand (enkele reis) binnen 60 minuten vanaf Duiven kost € 79 euro, reisafstand boven de 60 minuten op aanvraag.

Alleen i.c.m. een wade.

€ 250,00

 • Beschikbaar

Wilgen Takkenbaar

Let op: de takkenbaar wordt met de hand gemaakt en geen 1 model is hetzelfde. Informeer bij cremeren bij het desbetreffende crematorium of de takkenbaar is toegestaan. Vaak moet er een vlakke plank onder. De takkenbaar staat niet op de LVC lijst.

 

Bezorging via Uitvaartwade? Binnen 48 uur wordt uw bestelling bij u bezorgd in de avonduren.Reisafstand (enkele reis) binnen 60 minuten vanaf Duiven kost € 79 euro,  reisafstand boven de 60 minuten op aanvraag.

Alleen i.c.m. een wade.

€ 299,00

 • Beschikbaar

Opbaarmand (prijs op aanvraag)

De opbaarmand van Uitvaartwade is helemaal met de hand gevlochten. Geschikt voor begraven en cremeren. Informeer bij cremeren of de mand is toegestaan bij het desbetreffende crematorium. Een aantal crematoria hebben aanvullende eisen. (onze mand staat wel op de LVC lijst.)

Bezorging via Uitvaartwade? Binnen 48 uur wordt uw bestelling bij u bezorgd in de avonduren.Reisafstand (enkele reis) binnen 60 minuten vanaf Duiven kost € 79 euro, reisafstand boven de 60 minuten op aanvraag.

Informeer naar de actuele verkoopprijs.

Alleen i.c.m. een wade.

€ 0,00

 • Beschikbaar

Inschuifplank

Een MDF houten plank van 60 cm breed en 210 cm lang met een vlakke bodem en een opstaande rand van 20 centimeter. De insschuifplank is nodig voor een crematie met de opbaarmand of takkenbaar. 

€ 49,00

 • Beschikbaar
 • Direct leverbaar

Wade kussen

Dit kussentje heeft de juiste maat voor in een wade. Vulling met houtsnippers.

Alleen i.c.m. een wade.

€ 25,00

 • Beschikbaar
 • Direct leverbaar

Keperband

De keperband kunt u gebruiken om de wade vast te maken op de opbaarplank of om te gebruiken om bloemen of iets anders tussen te doen. Een keperband is niet noodzakelijk bij een opbaarplank. (op de foto ziet u een keperband-voorbeeld om de Verweven Wade)

€ 15,00

 • Beschikbaar
 • Direct leverbaar

Tomba Grafkisten is een partner van Uitvaartwade en levert ook opbaarplanken. Wij hanteren uiteraard dezelfde verkoopprijs van Tomba Grafkisten. Informeer vrijblijvend bij ons naar de verkoopprijs van een opbaarplank met bezorgkosten. (Via ons i.c.m. een wade.)

 

Klik HIER voor meer informatie en voorbeelden van opbaarplanken van Tomba.